Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ: http://xiromeronews.blogspot.gr

Του κ. Λευτέρη Μάντζαρη
Επικεφαλής «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών»

      Έχω αρκετή ώρα που προσπαθώ να γράψω κάποια πράγματα, ως απάντηση στη λευκή κόλλα που παρέδωσε στους δημότες ο Αντιδήμαρχος. Γιατί πάει πολύ να παραδίδονται μαθήματα υπευθυνότητας, σοβαρότητας και συνέπειας από τους διοικούντες με φόντο ένα Δήμο κουρελού.
     Η αρχή, είχε γράψει ένας νομπελίστας ποιητής μας, μπορεί να μοιάζει εύκολη, όμως η τραγωδία περιμένει, αναπότρεπτη, στο τέλος.

Υ.Γ. 1:
26/9/2014:
   Ο Δήμος Ξηρομέρου, υπό νέα διεύθυνση, διοργανώνει ημερίδα με θέμα το νερό (δείτε εδώκαι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι κάτι "αλλάζει στο Ξηρόμερο" (εκτός από εμάς τους αλήτες που δεν αφήνουμε τους Δημάρχους να κάνουν κάτι, λέγοντας διαρκώς όχι και κάνοντας συνέχεια κριτική).

26/11/2014:
  Η Διεύθυνση Υγιεινής στέλνει έγγραφο στο Δ.Ξηρομέρου (δύο μήνες μετά την ημερίδα όπου είχαν δοθεί οι όρκοι εν χορδαίς και οργάνοις ότι όλα θα αλλάξουν) με παραίνεση να γνωστοποιηθεί στους αρμοδίους του Δήμου και στους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι η κατάσταση παραμένει ως είχε και πριν την αλλαγή διεύθυνσης. Εννοείται ότι στα πλαίσια της υπευθυνότητας, της συνέπειας, της ενημέρωσης και της δημοκρατίας τόφαγε το έγγραφο το μαύρο σκοτάδι (δείτε εδώ το έγγραφο και εδώ την σχετική ανάρτηση)........18/3/2016:
Μετά από αγώνες, αντιμέτωποι με την αδιαφορία κρατικών υπηρεσιών, πιέσεων παίρνουμε στα χέρια μας και δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών της Διεύθυνσης Υγιεινής που είχαν γίνει το Σεπτέμβριο (!!!!) του 2015, μετά από 6 -7 μήνες (δείτε εδώ).
    Οι αρμόδιοι του Δήμου Ξηρομέρου γνώριζαν τα αποτελέσματα από το Σεπτέμβριο και πάλι στα πλαίσια του καθήκοντος και της ηθικής υποχρέωσης δεν έκανα κάτι ούτε για διορθωθεί η κατάσταση ούτε και για την ενημέρωση των δημοτών.
    Αφού δημοσιεύθηκε το έγγραφο κόλαφος για τους υπεύθυνους και από το φόβο των Ιουδαίων, άρχισε κάτι να κινείται πιο σοβαρά αυτή τη φορά προς τη σωστή κατεύθυνση.
    Το ξαναγράφουμε ότι άρχισε κάτι να κινείται κάτι μετά τη δημοσίευση του εγγράφου της Διεύθυνσης Υγιεινής όπου φάνηκε καθαρά ότι υπευθυνότητα, σοβαρότητα, συνέπεια και Δήμος Ξηρομέρου δεν πατάνε.

Υ.Γ. 2: Εμείς γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τις δεξαμενές στο Καραϊσκάκη και για το θέμα αυτό δε χρειαζόμαστε ενημέρωση, τους δημότες να ενημερώσετε.

Υ.Γ. 3: Τον Μάρτιο συναντήθηκα με τον Δήμαρχο τυχαία, για δευτερόλεπτα, στο δημοτικό κατάστημα όπου μου είπε ότι θα καλέσει την αντιπολίτευση για ενημέρωση για κάποιες επικείμενες ενέργειες εκ μέρους του Δήμου για το ζήτημα του νερού. Ακόμα περιμένουμε.

Υ.Γ. 4: Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα του νερού στο Δήμου Ξηρομέρου είναι σοβαρό και θέλει σχέδιο, βούληση, κόπο και χρήμα για να λυθεί. Δεν υποσχόμασταν εμείς νερό ασφαλές ποιοτικά μέσα σε έξη μήνες και μείωση της σπατάλης που γινόταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ο σημερινός Δήμαρχος τα έλεγε και φτάσαμε σήμερα και τα ίδια και περισσότερα λεφτά να ξοδεύονται και περισσότερα να χρεώνονται οι δημότες και στο τέλος να μην το πίνουμε.

Υ.Γ. 5 και τελευταίο: Εμείς είμαστε εδώ και για ενημέρωση και πλάτη να βάλουμε αν χρειαστεί, όσο κρατάνε οι δυνάμεις μας, αρκεί να δούμε πράγματι σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τους αρμοδίους.

Ευχαριστώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Στην ΕΝΠ ο Λουσέρο, στη Σέπσι ο Φεράντεθ - Οι Λουσέρο και Φερνάντεθ δεν συνεχίζουν στον Παναιτωλικό. Ο Αργεντινός μέσος θα επιστρέψει στην Κύπρο καθώς συμφώνησε με την Ενωση Παραλιμνίου, ενώ ο Ισπαν...
  Πριν από 2 ώρες
 • Σπάρτακος Ιωαννίνων: Κράτησε τον κορμό ενόψει Γ Εθνικής - [image: Σπάρτακος Ιωαννίνων: Κράτησε τον κορμό ενόψει Γ Εθνικής] Η ανακοίνωση: Ανανέωσε το ρόστερ της ομάδας μας για το νέο πρωτάθλημα. Επιστέγασμα του πο...
  Πριν από 3 ώρες
 • Πρώτο φιλικό - *Πρώτο φιλικό προετοιμασίας για την ΑΕ Μεσολογγίου.* Η ΑΕΜ σήμερα Πέμπτη 13/8 φιλοξενείται στο ΕΜΙΛΕΩΝ από την Κ17 του Παναιτωλικού στο πρώτο φιλικό ενόψει...
  Πριν από 6 ώρες
 • Οι εμφανίσεις μας - Παναιτωλικός Η επιτυχημένη συνεργασία με την εταιρία GIVOVA συνεχίζεται τη νέα σεζόν. Οι επίσημες εμφανίσεις της ομάδας μας για τη σεζόν 2020-2021 βρίσκο...
  Πριν από 8 ώρες