Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης προχώρησε στην ακύρωση των επενδυτικών σχεδίων για την εγκατάσταση εργοστασίου βιομάζας στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου. 
     Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης έκανε δεκτές τις προσφυγές και ακύρωσε την απόφαση έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, χαρακτηρίζοντας μη νόμιμη την απόφαση.
      Ως γνωστόν με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, που λήφθηκε στις 13/04/2016, με Αριθ. πρωτ: 536/33751, είχαν εγκριθεί θετικά οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το έργο «Παραγωγή Ηλεκτρικής ενέργειας από αξιοποίηση βιομάζας, ισχύος 1MW» της ατομικής επιχείρησης «ΖΗΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», στη θέση «Κλημάτια» της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας, Δήμου Ξηρομέρου.
    Μετά την απόφαση του υπουργού για την ακύρωση της εγκατάστασης της βιομάζας η οποία θα δημοσιευτεί στο Διαυγεια σε λίγες μέρες, δικαιώθηκε ο δύσκολος και επίπονος αγώνας της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ για την αποτροπή εγκατάστασης εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιομάζας στην περιοχή της Χρυσοβίτσας.
 
 
 
http://xiromeronews.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES