Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Πριν παραθέσουμε το έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας θέλουμε να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις.
1. Είχαμε καταγγείλει ότι από το Σεπτέμβριο του ´14, που ανέλαβε το Δήμο Ξηρομέρου η νέα διεύθυνση υπό τον κ. Γαλούνη, μέχρι την Άνοιξη του ´16 δεν είχε γίνει τίποτε, καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση της παροχής ασφαλούς ποιοτικά και ποσοτικά νερού και με βάση τα έγγραφα της Διεύθυνσης Υγείας δικαιωνόμαστε.
2. Είχαμε παρατηρήσει ότι από την Άνοιξη και μετά, από φόβο και μόνο είχαν αρχίσει να γίνονται κάποιες σωστές κινήσεις και εδώ επιβεβαιωθήκαμε, γιατί όπως φαίνεται από το έγγραφο έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη εναντίον του Δήμου Ξηρομέρου.
3. Αργότερα καταγγείλαμε τη κατάσταση που επικρατεί με το νερό στο Καραϊσκάκη, όπου και πάλι δικαιωθήκαμε όταν έκλεισαν οι δύο βρύσες και από τη διαπίστωση ότι η δημοτική αρχή δεν έχει αναφέρει καθόλου (από άγνοια;;) την υδροληψία από την πηγή Μεγάλο Πηγάδι και η οποία σύμφωνα με τη Διεύθυνση Υγείας πρέπει να απαγορευθεί.
4. Καταγγείλαμε στο δημοτικό συμβούλιο τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι σε δημότες, όταν αυτοί με επώνυμη αναφορά ανέδειξαν το ζήτημα με τις παράνομες συνδέσεις, αναδεικνύοντας ουσιαστικά το πρόβλημα της διαπλοκής,της ρουσφετολογίας και της συναλλαγής και έμμεσα έναν από τους πιο σημαντικούς λογούς που ο Αστακός δεν έχει νερό.
5. Επισημάναμε ότι όσο δεν απομακρύνονται τα ποιμνιοστάσια, η απαγόρευση κατανάλωσης του νερού θα συνεχίζεται και ότι η απομάκρυνση παρά την επιμονή της Διεύθυνση Υγείας, είναι ευθύνη του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου.
6. Το έγγραφο αναδεικνύει ανάγλυφα όλες τις αδυναμίες και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής, στην όποια προσπάθεια καταβάλλει για να εξασφαλίσει ασφαλές νερό στους πολίτες.
Κλείνοντας να απευθύνουμε μερικά ερωτήματα στο Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο.
Γιατί δεν ενημέρωσαν τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και κατ´ επέκταση τους δημότες ως όφειλαν;
Γιατί διαβεβαίωναν ψευδώς ότι συνεργάζονται άψογα με τη Διεύθυνση Υγιεινής και ότι το νερό είναι ασφαλές;
Τι εμποδίζει τους υπεύθυνους του Δήμου να δώσουν τα στοιχεία της κτηνοτροφικής μονάδας στη Διεύθυνση Υγείας πέρα από σχέσεις διαπλοκής;
Περιμένουμε απαντήσεις..0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES