Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

ΑΠΟ: http://mytikaspress.blogspot.gr


Έχουμε επισημάνει με σχετικές μας παλαιότερες αναρτήσεις, κοντά στις 5 φορές περίπου (καταντήσαμε γραφικοί με το συγκεκριμένο θέμα), ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό τα φώτα ασφαλείας στο βουλιαγμένο λιμάνι του Μύτικα δεν ανάβουν, με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο κάποιος να πέσει πάνω τις βραδυνές ώρες. Τελευταία αναφορά μας ήταν μόλις πρόσφατα στις 3 Αυγούστου (δείτε εδώ).

Δυστυχώς πολύ σύντομα επιβεβαιωθήκαμε για τους φόβους μας. Την Κυριακή 14.8 το βράδυ, φουσκωτό σκάφος έπεσε πάνω στα βράχια του βουλιαγμένου λιμανιού. Για καλή τους τύχη οι άνθρωποι δεν τραυματίστηκε κανείς και το σκάφος έπαθε πολύ μικρές ζημιές.

Τώρα τι να σχολιάσουμε δεν ξέρουμε. Από ότι φαίνεται κανένας από τους αρμοδίους της δημοτικής αρχής δεν συγκινείται και δεν ανησυχεί. Που είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο; Κοντά στα 10.000 € έχει δαπανήσει δύο χρονιές συνεχόμενες για επισκευή φώτων στο λιμάνι του Μύτικα. Για την επισκευή των φώτων ασφαλείας του βουλιαγμένου λιμανιού δεν περίσσεψε τίποτα;
Εκεί που είναι καθαρά δική μας αρμοδιότητα και για κοντά πάνω από 1,5 χρόνο υπάρχει πρόβλημα αδιαφορούμε; Θα μπορούσαμε να δώσουμε μία λύση όπως το φως ασφαλείας (5 χρόνια περίπου δουλεύει αδιάλειπτα) που έχει μπει στην πλωτή που είναι στο πάνω Μύτικα, χωρίς καλωδίωση παρά μόνο με ένα φωτοβολταϊκό και μπαταρία (δείτε εδώ).


Φαίνεται ότι ο Μύτικας έχει μπει στόχος να προβληθεί και να προωθηθεί σαν τουριστικός προορισμός, γινόμενος γνωστός στο Πανελλήνιο μέσω κάποιου τραγικού συμβάντος και όχι μέσω θετικής προβολής.


Τα πολλά μας εύγε στις κεφαλές του τόπου.... Και εις ανώτερα.....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES