Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Του κ. Βασίλη Μουρκούση.
Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου

"Η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή".

Ουίνστον ΤσόρτσιλΣήμερα λοιπόν θα ακολουθήσουμε τoν οδικό χάρτη των πατέρων της ένταξης του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα στο ΕΣΠΑ. Το 2007 ο Δήμαρχος Αλυζίας Τριποτσέρης Δημήτριος με άλλους 4 Δημάρχους υπογράφουν με τον τότε Νομάρχη Αιτω/νίας Θύμιο Σώκο και σήμερα συμπολίτη μας, προγραμματική σύμβαση για την ανέγερση 5 σχολείων στον Νομό Αιτ/νιας μεταξύ αυτών και το δικό μας. 

Προς το τέλος του 2008, μετά από παρότρυνση πολιτικών παραγόντων της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και προκειμένου να γίνει γρηγορότερη η ανέγερση του σχολείου το απεντάσσει από την προγραμματική σύμβαση της Νομαρχίας και το μεταφέρει στον Ο.Σ.Κ. Το 2009 με την υπ. αρ. 215/2009 εκδίδεται η οικοδομική άδεια του Σχολείου.
Με τις εκλογές του 2009, ερχόμενο το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το έργο παγώνει με αποτέλεσμα να απενταχθεί. 
Με το νέο Καλλικρατικό Δήμο Ξηρομέρου, μετά από ενέργειες του Αντιδημάρχου Λύτρα Σπύρου ενημέρωσε την Δημοτική Ομάδα ότι το έργο μπορεί να γίνει αν το πάρουμε πίσω στο Δήμο και το εντάξουμε στην Π.Ε Αιτ/νιας. Η εντολή του Δημάρχου Πυθαγόρα Σαμαρά ήταν να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.
Και έτσι φτάνουμε στις 27 Ιουλίου 2012 που έρχεται θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την Π.Ε Αιτ/νίας για την ωρίμανση του έργου και η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 118/2012.
Στην συνέχεια ο νέος Αντιδήμαρχος Αλυζίας κ. Ταμπάκης προσπάθησε για την επικαιροποίηση όλων των μελετών.
Με την νέα Δημοτική Αρχή ολοκληρώθηκαν όλες οι μελέτες και με το που ξεκίνησε το ΕΣΠΑ κάναμε αίτηση προς ένταξη του έργου. Στην πρώτη φάση η αίτηση απορρίφθηκε διότι έπασχε σε δύο σημεία.
α. Στην υπογραφή προγραμματικής με το Δήμο Μεσολογγίου και
β. είχε λήξει και η παραχώρηση από την Πρόνοια του οικοπέδου (ισχύς από 2008 μέχρι το 2013) κάτι που πέρασε απαρατήρητο από τους μελετητές.
Αμέσως με συντονισμένες ενέργειες επανήλθε ο Δήμος, ξεπέρασε τα προβλήματα και το έργο εντάχθηκε.
Θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου σε τρεις ανθρώπους: στον Αρχιτέκτονα της τότε Νομαρχίας Ηλία Τριχόπουλο που ωρίμασε και συνέταξε όλες τις μελέτες και τους συνδημότες μας μηχανικούς κ. Γεώργιο Πουρνάρα και κα. Αικατερίνη Μαυρίδου - Τριποτσέρη για την συμβολή τους και τις συμβουλές τους για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • «Κάναμε αυτό που έπρεπε» - Ως «αυτονόητο» ήταν για όλους στον Παναιτωλικό να κερδίσουν απόψε στη Νέα Σμύρνη, όπως τόνισε ο Μπάμπης Μιχαηλίδης. «Σήμερα κάναμε αυτό που έπρεπε να κερδί...
  Πριν από 8 ώρες
 • Επιβεβαίωση Basket247: Ανακοίνωσε τον Τόσκα η Καλαμάτα BC - [image: Επιβεβαίωση Basket247: Ανακοίνωσε τον Τόσκα η Καλαμάτα BC] *Την απόκτηση του Έλιο Τόσκα ανακοίνωσε η Καλαμάτα BC, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτ...
  Πριν από 9 ώρες
 • Μία ακόμη ανανέωση - *Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Παύλο Σερδενέ ανακοίνωσε η Αναγέννηση Στάνου.* *Η ανακοίνωση* Η διοίκηση της Αναγέννησης συμφώνησε σε όλα με...
  Πριν από 8 ώρες
 • Παναιτωλική ψυχή! - Παναιτωλικός Αποφασισμένος για τη νίκη εμφανίστηκε ο Παναιτωλικός στη Ν. Σμύρνη, καταθέτοντας Παναιτωλική ψυχή και δείχνοντας ότι δικαιούται να συνεχίσει...
  Πριν από 8 ώρες