Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Η πρόοδος των έργων τον Οκτώβριο ήταν 86,19% και οδεύοντας για το τελευταίο τετράμηνο φαίνεται πως ο αυτοκινητόδρομος θα λειτουργήσει τον Μάρτιο σχεδόν στο σύνολο του.
 Στο πεδίο των απαλλοτριώσεων, 9 χρόνια μετά την έναρξη του έργου και ακόμα κάποιες τελευταίες υποθέσεις μας απασχολούν. Προς το παρόν δεν έχει κλείσει ένα ακίνητο στον Αμμότοπο σε ένα μήκος μόλις 50 μέτρων.
Στο Αβγό, μετά το Στρατόπεδο Παπαγεωργίου έχουμε και εκεί εκκρεμότητα.
Στο Κρίκελο ξεκίνησαν οι ενοικιάσεις ακινήτων ταυτόχρονα όμως έχουμε και ιδιοκτήτες που έχουν παραδώσει τα ακίνητα τους και απομένουν εκτάσεις σε μήκος 100-200 μέτρων.Στο Μενίδι και στη Ρίζα τελείωσαν οι απαλλοτριώσεις και ειδικά στη Ρίζα τα μηχανήματα «έχουν πάρει φωτιά» για να τρέξουν το έργο. Να θυμίσουμε πως η περιοχή της Ρίζας είναι ακριβώς πριν την είσοδο στη Σήραγγα Κλόκοβας.
 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ
 
Στη Σήραγγα Κλόκοβας προχωρά η τελική επένδυση για να ακολουθήσει η οδοστρωσία.Στο τμήμα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο γίνονται σημάνσεις και ασφαλτικά, το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία είναι πλήρως έτοιμο.
Η προσπάθεια που γίνεται είναι να δοθεί το μεγάλο τμήμα Γαβρολίμνη-Αμφιλοχία στην κυκλοφορία, είτε προς το τέλος του έτους, είτε στις αρχές του νέου. Αυτό θα καθοριστεί ύστερα από συννενόηση με το Υπουργείο Υποδομών.
Το τμήμα Κάμπη-Πέρδικα είναι πλήρως έτοιμο εκτός από τα 50 μέτρα στον Αμμότοπο. Εδώ, εφόσον λυθεί το θέμα άμεσα, ενδέχεται να έχουμε παράδοση του τμήματος. Η πρόοδος είναι σχεδόν 100%.Ελάχιστα πιο πίσω είναι τα τμήματα Αμφιλοχία-Παράκαμψη Άρτας και το βόρειο τμήμα Πέρδικα-Εγνατία.Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το θέμα της λειτουργίας μπορεί να φαίνεται μία απλή διαδικασία αλλά δεν είναι.
Κάθε τμήμα για να ανοίξει συνδυάζεται με τη λειτουργία σταθμών διοδίων προκειμένου η κάθε διαδρομή να κοστολογείται και να χρεώνεται ενώ θα πρέπει να έχουν υπολογιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η σύνδεση του τμήματος με το τοπικό δίκτυο, η σύνδεση του τμήματος στην αρχή και το τέλος του με το υπάρχων δίκτυο κ.α..
Έτσι είναι σημαντικό Υπουργείο και παραχωρησιούχος να συμφωνήσουν για να δούμε π.χ το τμήμα Γαβρολίμνη-Αμφιλοχία στην κυκλοφορία μαζί με τους νέους σταθμούς διοδίων.
Μέσα στον Δεκέμβριο θα κλειδώσουν οριστικά τα χρονοδιαγράμματα των τμημάτων που θα λειτουργήσουν άμεσα, τον Μάρτιο, ενώ ελάχιστες εκκρεμότητες θα παραμείνουν μέχρι τον Αύγουστο και σίγουρα πολυ λιγότερες από το 10% περιθώριο που έχει συμφωνηθεί σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.gr
 
 
 
http://agrinioreport.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Άλλες δύο προσθήκες - Ο Παναιτωλικός ετοιμάζεται για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας που από Δευτέρα θα γίνει στο Καρπενήσι, μετά από δέκα μέρες προπονήσεων στο Emileon. Και...
  Πριν από 10 ώρες
 • Ανακοίνωσε Γραβά ο Τρικούπης Μεσολογγίου - [image: Ανακοίνωσε Γραβά ο Τρικούπης Μεσολογγίου] Ο Δημήτρης Γράβας είναι η επόμενη προσθήκη στο ρόστερ μας. Ο Λαρισαίος forward είναι γεννημένος στις 12/5...
  Πριν από 2 ώρες
 • Ανακοίνωση για τρεις - *Τη συνεργασία του με τρεις παίκτες ανακοίνωσε ο Αμβρακικός Λουτρού.* Πρόκειται για τους Γιώργο Κοντογιάννη, Στράτο Παγώνη και τον τερματοφύλακα Ακη Στασ...
  Πριν από 6 ώρες
 • Αποτελέσματα test covid-19 - Παναιτωλικός Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εβδομαδιαίος μοριακός έλεγχος covid-19 στον οποίο συμμετείχαν τα μέλη της ομάδα μας και όλο το προσωπικό της ΠΑΕ Π...
  Πριν από 22 ώρες