Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Να γιατί το Άκτιο – Αμβρακία είναι το πιο σημαντικό έργο μετά την Ιόνια Οδό
Πρόκειται ίσως για τα περισσότερο αιματοβαμμένα χιλιόμετρα της Αιτωλοακαρνανίας. Aν και μόλις 55 χιλιόμετρα, ο δρόμος Αμφιλοχία – Λευκάδα με 28 νεκρούς και 198 τραυματίες σε μια δεκαετία διεκδικεί τον τίτλο του πιο αιματοβαμμένου δρόμου της Αιτωλοακαρνανίας.


τροχαιο_ατυχημα_βόνιτσα 

Συνολικά 1.555 τροχαία ατυχήματα όπου 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σημειώθηκαν από το 2006 έως τα τέλη του 2016 στην Εθνική Οδό Αμφιλοχίας –Βόνιτσας –Λευκάδας και στο δρόμο Ακτίου –Λευκάδας. Πιο συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό Αμφιλοχίας –Βόνιτσας – Λευκάδας, από το 2006 έως το 2016 σημειώθηκαν 1.330 τροχαία ατυχήματα, όπου 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 198 τραυματίστηκαν. Στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ακτίου –Λευκάδας, από το 2008 έως το 2016 σημειώθηκαν 68 τροχαία ατυχήματα, όπου 43 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά. Ενώ στην Εθνική Οδό Λευκάδας- Βόνιτσας έως το 3ο χλμ. που ανήκει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας, από το 2006 έως το 2016 σημειώθηκαν 157 ατυχήματα, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 58 τραυματίστηκαν.
Όλα αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας ως απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά. Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού τα σημεία που καταγράφονται τα περισσότερα ατυχήματα είναι: Στον δρόμο Αμφιλοχίας –Βόνιτσας – Λευκάδας το 3,6ο χλμ, το 6,3ο χλμ, το 13ο χλμ, 32ο χλμ, 42ο χλμ και το 48ο χλμ. Στον δρόμο Πρέβεζας – Ακτίου –Λευκάδας το 4ο χλμ και το 5ο χλμ. Στον δρόμο Λευκάδας – Βόνιτσας το 3ο χλμ.

φωτό από την εξέλιξη του έργου στην περιοχή του Δρυμού
φωτό από την εξέλιξη του έργου στην περιοχή του Δρυμού


Φυσικά δεν είναι είδηση ότι ο απαρχαιομένος και κακοσυντηρημένος δρόμος Αμφιλοχίας – Λευκάδας είναι «καρμανιόλα». Η δημοσιοποίηση όμως των στοιχείων αυτών που δείχνουν την τρομακτική τάξη μεγέθους των τροχαίων ατυχημάτων κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να ολοκληρωθεί επιτέλους ο οδικός άξονας Άκτιο – Αμβρακία που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2010, όμως επτά χρόνια μετά, δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε το 50% του αυτοκινητοδρόμου…


 http://www.agrinioculture.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES