Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ: http://mytikaspress.blogspot.gr/


Οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν στο στρατόπεδο της συμπολίτευσης εν όψη των δημαιρεσιών της Κυριακής 5 Μαρτίου. Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο Αντιδήμαρχοι παραμένουν ως είναι και δύο αλλάζουν. Οι κύριοι Θ. Λιβάνης και Π. Γαζέτας εκτός απροόπτου παραμένουν στη θέση τους. Οι κύριοι Κ. Λαϊνάς και Β. Μουρκούσης θα αντικατασταθούν. Για αντικαταστάτης του κ. Λαϊνά προορίζεται ο κ. Β. Τσάρκος, ενώ για αντικαταστάτης του κ. Μουρκούση έχουμε ένα μικρό μπλέξιμο, μιας και τη θέση διεκδικούν πολλοί. Υπάρχει ο κ. Παναγιώτης Γκόλιας από την Κανδήλα, ο οποίος παρουσιάζεται ως φαβορί, αλλά την θέση επιθυμούν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης με καταγωγή από το Αρχοντοχώρι, οι οποίοι πιέζουν αρκετά γι αυτό και έτσι όλα είναι ανοικτά. Εκεί κάποιοι θα δυσαρεστηθούν.
Για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Σπύρος Λυμπεράτος αποχωρεί και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο κ. Κ. Κυριάκος. Για τη θέση του Γραμματέα ακούγεται ο κ. Ηλίας Κακούρης.
Στα Νομικά Πρόσωπα (εκτός από τις σχολικές επιτροπές), στις θέσεις των Προέδρων, δεν αναμένονται αλλαγές εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
Όλα όσα σας αναφέραμε παραπάνω είναι πληροφορίες που συλλέξαμε κατόπιν προφορικών συζητήσεων μας, αλλά πρέπει να λάβουμε υπ' όψη ότι η παράταξη της συμπολίτευσης δεν διάγει και τις καλύτερες των ημερών της, με πολλά εσωτερικά θέματα να έχουν προκύψει και πολλές κόντρες, κάτι που μπορεί να ανατρέψει τελείως τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις μας.
Δική μας γνώμη ότι γι αυτή τη δημοτική αρχή, οι αλλαγές προσώπων δεν σημαίνουν και πολλά πράγματα μιας και στη πράξη είναι δημοτική αρχή του ενός, δηλαδή του κ. Γαλούνη. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η περπατησιά της δημοτικής αρχής η οποία δυόμιση χρόνια τώρα είναι σε επικίνδυνα για το μέλλον του Δήμου μονοπάτια, κάτι το οποίο εμείς το θεωρούμε αδύνατο εξ αιτίας του επικεφαλής.
Νοικοκυροσύνη, συνετή οικονομική διαχείριση, σταμάτημα αμαρτωλών απ' ευθείας αναθέσεων και αντικατάσταση τους με αδιάβλητους διαγωνισμούς (2.500.000 € σε δύο χρόνια, απίστευτο νούμερο), απ' ευθείας αναθέσεις όπου απαιτείται..., πραγματικές και με εκ των προτέρων γνωστοποίηση, λειτουργία μηχανισμού εισπραξιμότητας τελών (πληρωμή εξ αποστάσεως και ρυθμίσεις οφειλών), σταμάτημα σπαταλών στα Νομικά Πρόσωπα είναι μερικές από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν χωρίς να είναι μόνο αυτές.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Η παρέα μεγαλώνει! - Η Αιτωλοακαρνανία ετοιμάζεται να εκφράσει τις κοινωνικές ευαισθησίες της μέσω του τηλεμαραθώνιου ενίσχυσης των Δομών Υγείας του νομού, που πραγματοποιείται...
  Πριν από 1 ημέρα
 • Αποθέωσε τον Ποργιόπουλο ο Λίβανος! - [image: Αποθέωσε τον Ποργιόπουλο ο Λίβανος!] *Ο Στέργιος Ποργιόπουλος εδώ και λίγες ώρες αποτελεί παρελθόν από το πάγκο του Αία Ευόσμου και ο συνάδελφός το...
  Πριν από 2 ώρες
 • Κατεβάζουν ρολά - *Είναι πλέον οριστικό, σύντομα θα είναι κι επίσημο. Η Ευρωλίγκα κατεβάζει ρολά για την σεζόν 2019/20 και δεν θα ολοκληρωθεί, με την περίοδο να κρίνεται ου...
  Πριν από 1 ημέρα
 • Μεγαλώνει η παρέα της προσφοράς! - Παναιτωλικός Η Αιτωλοακαρνανία ετοιμάζεται να εκφράσει τις κοινωνικές ευαισθησίες της μέσω του τηλεμαραθώνιου ενίσχυσης των Δομών Υγείας του νομού, που ...
  Πριν από 1 ημέρα