Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Στη Λεπενού τον κήρυξαν ανεπιθύμητο αλλά στο Αγρίνιο έσπευσαν να τον… υποδεχθούν . Όχι με άγριες διαθέσεις αλλά για να του εκφράσουν και ενώπιος- ενωπίω τα παράπονα τους.
Ο λόγος για κτηνοτρόφους βοοειδών που συνάντησαν τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας-Κτηνιατρικής ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας μετά τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ελέγχους κατά τους οποίους τα βοοειδή που εντοπίστηκαν υπολείπονταν κατά χιλιάδες από τα δηλωθέντα.
Το τελευταίο διάστημα ωστόσο μερίδα κτηνοτρόφων έχει βγει στην αντεπίθεση ενώ κατατέθηκε και σχετική ερώτηση στη Βουλή. Υποστηρίζουν (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ) πως ο έλεγχος έγινε σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες από τους ελεγκτές του Οργανισμού και δεν τους δόθηκε απαιτούμενος χρόνος να παρουσιάσουν τα ζώα τους. Υποστηρίζουν εξάλλου πως τα κλιμάκια όριζαν την ηλικία των ζώων με μια ματιά από απόσταση, εξαιρώντας τα ως μη επιλέξιμα και πως η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας αρνήθηκε μετά τους ελέγχους και το σάλο που δημιουργήθηκε, να αναλάβει αυτή να εκτιμήσει τις ηλικίες των ζώων επιμένοντας να μην δέχεται τα όποια αποδεικτικά προσκομίζουν οι κτηνοτρόφοι ενώ η ΔΑΟΚ ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας που έχει την πλήρη ευθύνη για την επικαιροποίηση και την κτηνιατρική βάση δεδομένων, διαγράφει από τις εκτροφές των παραγωγών, ζώα που απλώς είχαν απωλέσει το ενώτιο και οι ελεγκτές εκ του μακρόθεν διαπίστωσαν διαφορετική ηλικία ζώου.
Οι κτηνοτρόφοι λοιπόν όταν ενημερώθηκαν πως ο περιφερειάρχης θα βρισκόταν σήμερα στο Αγρίνιο για να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, κινητοποιήθηκαν και τον ανέμεναν στο χώρο που στεγάζονται υπηρεσίες της περιφέρειας απαιτώντας να συναντηθούν μαζί του.
Αυτό έγινε μετά τη συνέντευξη Τύπου με τη συνάντηση να παραμένει σε εξέλιξη έως πριν λίγη ώρα και τον περιφερειάρχη να ακούει τις απόψεις τους.
agrinionews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES