Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Τρεις μέρες κρατάνε τα θαύματα στη χώρα μας και είναι φυσικό ο Δήμος Ξηρομέρου να μην αποτελεί εξαίρεση. Αναφερόμαστε στην απόφαση του Δήμου Ξηρομέρου να προχωρήσει στην αποσύνδεση των παράνομων παροχών από τον κεντρικό αγωγό (ΣΥΚΞ), κάτι που διαφημίστηκε με τυμπανοκρουσίες και ανακοινώσεις (σπάνιο είδος) από τους αρμόδιους υπεύθυνους του Δήμου Ξηρομέρου (βλέπε εδώ), στις οποίες ανακοινώσεις είχε ζητηθεί και η συνδρομή της Αστυνομίας (!!). Τόσο καλά!!! Τέτοια αποφασιστικότητα!!!
Παρακολουθήσαμε από κοντά την "απόπειρα" των αρμοδίων να βάλουν μια τάξη σ´ αυτό το καθεστώς των παράνομων συνδέσεων, που είναι άλλος ένας κρίκος της διαπλοκής, άλλος ένας κρίκος του πελατειακού συστήματος που καλά κρατεί στην περιοχή μας, όχι πλέον με την ανοχή, αλλά με την πλήρη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής που διοικεί τώρα τον Δήμο Ξηρομέρου.
Τρεις μέρες άντεξε η γραμμή Μαζινό του Δήμου Ξηρομέρου, ίσα που πρόλαβε το Αγράμπελο να δει λίγο νερό μετά από χρόνια, πριν καταρρεύσει η "αντίσταση" των αρμοδίων και αρχίσουν πάλι οι επανασυνδέσεις, αυτή τη φορά με τη συμπαράσταση θεσμικών παραγόντων του Δήμου Ξηρομέρου.
Έτσι το τοπικό συμβούλιο του Προδρόμου γνωμοδότησε θετικά υπέρ της επανασύνδεσης των παράνομων παροχών, αρκεί να τοποθετηθούν υδρόμετρα (!!!), στη Σκουρτού δε χθες προχώρησαν ακόμη περισσότερο, καθώς έγιναν επανασυνδέσεις παράνομων παροχών υπό την αιγίδα (αν χρειαστεί θα πούμε περισσότερα) του Δήμου Ξηρομέρου (!!!), τη στιγμή που είναι γνωστό ότι η σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό είναι ποινικό αδίκημα, σε κάθε δε περίπτωση με βάση τον κανονισμό ύδρευσης που ψήφισε η σημερινή δημοτική αρχή αυτό απαγορεύεται.
Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να δούμε με συμπάθεια κάποιες κινήσεις που έχουν συγκεκριμένη στόχευση και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως βλέποντας το δάσος αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή είναι η φύση τους και όχι ότι δε μπορούν τα παλικάρια. Αυτό έχουν μάθει όλα αυτά τα χρόνια και αυτό συνεχίζουν να κάνουν με συνέπεια. Δεν υπάρχουν νόμοι, δεν υπάρχουν κανόνες, το μόνο που υπάρχει είναι ένα πελατειακό σύστημα που πρέπει να εξυπηρετηθεί με κάθε τρόπο για να διασωθούν οι ίδιοι, αδιαφορώντας για τη ζημιά που προξενούν στην περιοχή κρατώντας τη χρόνια ολόκληρα μες τη μιζέρια και την υπανάπτυξη.

ΥΓ. 1: Για τον πολύπαθο αγωγό Αη Δημήτρης - Αστακός και τις εκεί παράνομες συνδέσεις ούτε λόγος να γίνεται. Να πάρουν μερικές ανάσες από το έπος που γράψανε στον Πρόδρομο και επανέρχονται δριμύτεροι..
ΥΓ. 2: Το Αγράμπελο μπορεί να περιμένει.
ΥΓ. 3: Πως το λένε στις ανακοινώσεις, άλλη μία δέσμευση του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής που έγινε πραγματικότητα.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Δύο τα κρούσματα - Οχι ένα, αλλά δύο είναι τελικά τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που ανιχνεύθηκαν στον Παναιτωλικό. Πρόκειται για ασυμπτωματικούς ποδοσφαιριστές και στην ομάδα...
  Πριν από 23 ώρες
 • «Πάτησε» Αθήνα ο Λάνγκφορντ για την ΑΕΚ - [image: «Πάτησε» Αθήνα ο Λάνγκφορντ για την ΑΕΚ] *Ο Κιθ Λάνγκφορντ έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου (08/08), για να συνεχίσει την καριέρα του στη...
  Πριν από 3 ώρες
 • Συνεχίζει να ενισχύεται - *Μία ακόμη μεταγραφική προσθήκη ανακοίνωσε ο Ομηρος Νεοχωρίου.* *Η ανακοίνωση* Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΗΡΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν...
  Πριν από 4 δευτερόλεπτα
 • Θετικό κρούσμα covid-19 στην ομάδα μας - Παναιτωλικός Στον καθιερωμένο έλεγχο covid-19 της ομάδας μας που πραγματοποιήθηκε χθες, εντοπίστηκε θετικό κρούσμα και τέθηκε αμέσως σε κατ’ οίκο περιορι...
  Πριν από 1 ημέρα