Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Πηγή: http://www.touristorama.com
Του κ. Φώτη Καρύδα.

Τα ταξίδια βρίσκονται συνεχώς στο μυαλό όλων. Κάθε ένα έχει τη μαγεία αλλά και την εμπειρία του. Ο Καζαντζάκης έλεγε: “οι μεγαλύτεροι δάσκαλοι της ζωής μου είναι τα ταξίδια και τα ονείρατα”. Ο Μύτικας είναι ένα γραφικό χωριουδάκι στην Αιτωλοακαρνανία που έχω επιλέξει για την οικογένεια μου. Παρόλο που ταξιδεύω συνεχώς, το μέρος αυτό έχει ένα ανεξήγητο μαγνητισμό.
Πολλοί τον μπερδεύουν με το Μύτικα Πρεβέζης, αλλά δεν έχει καμία σχέση.
Την ομορφιά του τη χρωστάει κατά ένα μεγάλο μέρος στο νησάκι Κάλαμος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Ενα καταπρασινο νησάκι με τυρκουαζ νερά και ανύπαρκτη τουριστική αλλοτρίωση.
Ο Μύτικας προσφέρεται για κάθε ηλικία, αφού, αν θέλεις, μπορείς να κλειδώσεις το αυτοκίνητο σου και να κάνεις τα πάντα με τα πόδια – πράγμα που το συνιστώ- γιατί για μένα διακοπές είναι να είσαι πραγματικά χαλαρός και όχι να τρώγεσαι συνεχώς με τα ρούχα σου, δηλαδή τι θα κάνουμε τώρα κλπ.
Χρησιμοποιώ για ορμητήριο μου το ξενοδοχείο ΜΚ Γλάρος, του αγαπημένου φίλου Μίλτου Καραβία. Βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία του Μύτικα και τα δωμάτια του είναι μπροστά στη θάλασσα. Μου αρέσει να κάθομαι στο μπαλκόνι και να ατενίζω την “ιδιωτική πισίνα” όπως λέει και ο ίδιος κάθε πρωί, αφού τις 99% των περιπτώσεων το πρωί η θάλασσα είναι “λάδι”.
Με θέα τον Κάλαμο, το Μεγανήσι και τη Λευκάδα κάνω μία βουτιά, αντί για πρωινό καφέ, και στεγνώνω με τον πρωινό ήλιο που είναι και λιγότερο επικίνδυνος.
Μετά θα ετοιμαστούμε με την υπόλοιπη οικογένεια για Κάλαμο ή για κάποια κοντινή παραλία για το επίσημο μπάνιο της ημέρας.
Στην περιοχή υπάρχουν υπέροχες ταβέρνες για φαγητό με παραδοσιακά προϊόντα, καλό ψάρι, αλλά και καλό κρέας, αφού ο Μύτικας ανήκει στην περιοχή του Ξηρομέρου όπου οι γνωρίζοντες ξέρουν ότι το κρέας είναι άπιαστο! Το απογεύμα το εκμεταλλεύομαι για ένα μικρό τζόγκινγ 5χλμ. Τόση είναι η απόσταση από το ΜΚ Γλάρος μέχρι τη “μύτη” του βουνού με την επιστροφή.
Για τους λάτρες των αναρριχήσεων, τα βουνά γύρω από τον οικισμό είναι βατά και μπορούν να δώσουν ικανοποιητική εμπειρία και στους ερασιτέχνες, αφού με μέτρια δυσκολία μπορείς να κατακτήσεις κάποιες κορυφές τους. Σε ανταμείβει, μάλιστα, η απίστευτη θέα!
Το βράδυ μου αρέσει να κάθομαι στην ταβερνούλα που έχει ο φίλος μου ακριβώς κάτω από ξενοδοχείο σε ενα τραπεζάκι ακριβώς πάνω στη θάλασσα.
Κι έτσι περνώ τις μέρες των διακοπών. Τις καλύτερες μέρες του έτους…

* Ο κ. Φώτης Καρύδας έχει διατελέσει δημοσιογράφος σε κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας, είναι CEO στο πολύ γνωστό τουριστικό site touristorama.com και ασχολείται με την τηλεοπτική διαφήμιση.
Με τον Μύτικα τον ενώνουν παλιοί δεσμοί, τους οποίους συντηρεί ως σήμερα, δείχνοντας την μεγάλη αγάπη του για το τόπο μας, φροντίζοντας να έρχεται πολύ συχνά ως επισκέπτης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES