Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

ΑΠΟ: http://mytikaspress.blogspot.gr/
 
Στη νέα προκήρυξη του Αυγούστου των κενών και κενούμενων θέσεων Γενικών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας, ΠΕΔΥ - Κέντρων Υγείας, ΠΕΔΥ - Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, ΠΕΔΥ - Περιφερειακών Ιατρείων και ΠΕΔΥ - Ειδικών Περιφεριακών Ιατρείων, υπάρχουν μέσα τέσσερις προκηρύξεις θέσεων που αφορούν το Κ.Υ. Μύτικα (2 για το Κ.Υ. Μύτικα, Π.Ι. Κανδήλας και Π.Ι. Αρχοντοχωρίου [άγονο]) και επίσης προκηρύχτηκε και το άγονο Π.Ι. Καλάμου. Ελπίζουμε να υπάρξει κάλυψη των θέσεων ώστε να δούμε μία αρκετά μεγάλη βελτίωση του τομέα πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή μας, και μαθαίνουμε ότι αφανή συμβολή στο να προκηρύσσονται έγκαιρα οι θέσεις αγροτικών ιατρών στο Κ.Υ. Μύτικα, έχει και ο συντοπίτης μας Μυτικιώτης Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Πάνος Παπαδόπουλος και θέλουμε να το πούμε αυτό, γιατί γνωρίζουμε ότι συμβαίνει και για κανένα απολύτως άλλο λόγο.
Προς ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν τη σημερινή κατάσταση στο Κ.Υ. Μύτικα, μιας και δεν έχουν περάσει ούτε απ' έξω, πόσο δεν μάλλον από μέσα ώστε να ρωτήσουν και να ενημερωθούν για το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή, υπηρετούν 3 αγροτικοί ιατροί και ένας ειδικευμένος (Δ/ντης Κ.Υ. Μύτικα), 1 νοσηλεύτρια και 1 διοικητικός.
Το Κ.Υ. Μύτικα εφημερεύει 10 ημέρες το μήνα και είναι ανοικτό όλες τις εργάσιμες τα πρωινά. Οι εφημερίες θα πήγαιναν 25 το μήνα για Ιούλιο και Αύγουστο, αλλά υπήρξε μία εμπλοκή στην επιστροφή της νοσηλεύτριας με οργανική στο Κ.Υ. Μύτικα, που έχει πάρει μετακίνηση για το Κ.Υ. Ελευσίνας για προσωπικούς λόγους.
Η περιοχή μας καλύπτεται με ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Αστακού, με τα γνωστά όμως προβλήματα, με τις τρύπες που υπάρχουν στις βάρδιες των οδηγών, και με την πολύ συχνή περίπτωση να τύχει περιστατικό και το μοναδικό ασθενοφόρο είτε να λείπει σε άλλο περιστατικό, είτε να έχει βλάβη.
Στο θέμα της κάλυψης της Αλυζίας και των νησιών Καλάμου και Καστού με ασθενοφόρο, πρέπει επειγόντως κάτι να γίνει και η 6η ΥΠΕ να κινητοποιηθεί ώστε να λύσει το πρόβλημα, που είναι πολύ σοβαρό, είναι θέμα ζωής και θανάτου.
Μία λύση, στα πλαίσια αναδιάταξης των τομέων ΕΚΑΒ που ετοιμάζεται, θα ήταν η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Αστακού ή στο νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα, όπου κατά την ταπεινή μας γνώμη θα εξυπηρετούσε πολύ καλύτερα, πολύ πιο απομονωμένες περιοχές και με αντικειμενικά κριτήρια, αν υπάρξει απόφαση ίδρυσης τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, θα πρέπει να είναι στο νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα.
Είναι η κατάσταση σήμερα ικανοποιητική; Όχι βέβαια, αλλά δεν ξεχνάμε από που ξεκινήσαμε, με το Κ.Υ. Μύτικα κλειστό, ούτε πρωινά, ούτε εφημερίες, χωρίς κανένα γιατρό, χωρίς κανένα προσωπικό, χωρίς ασθενοφόρο, χωρίς τίποτα.
Αυτά τα λίγα για να φρεσκαριστεί η μνήμη κάποιων, που είχαν πάθει αφωνία τότε, και εμείς θα πούμε ότι όλοι μαζί, καλά θα κάνουμε σήμερα να φωνάζουμε, να διαμαρτυρόμαστε και να διεκδικούμε, γιατί θέλουμε περαιτέρω βελτίωση, δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι, αλλά όψιμους τιμητές και κομματικό πατριωτισμό στα θέματα υγείας δεν σηκώνει.
Δείτε το επίσημο έγγραφο της προκήρυξης εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Χάνει Ντίας - Ο Χόρχε Ντίας έκανε στη Ν. Σμύρνη το τελευταίο του παιχνίδι για φέτος. Στις καθυστερήσεις του αγώνα δέχτηκε την κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσε 4 στα Play-out...
  Πριν από 7 ώρες
 • Στην Ισπανία η Ελεάννα Χριστινάκη - [image: Στην Ισπανία η Ελεάννα Χριστινάκη] Στην Ισπανια θα συνεχίσει την καριέρα της η Ελεάννα Χριστινάκη.Η Ελληνοκύπρια γκαρντ συμφώνησε με την Κάθερες η ...
  Πριν από 1 ώρα
 • Επιστρέφει - *Σε ομάδα του νομού αναμένεται να είναι το ποδοσφαιρικό μέλλον του Γιώργου Παπαευθυμίου.* Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζονταν στον Φωστήρα, από όπου και έμεινε ...
  Πριν από 3 ώρες
 • Σας πιστεύουμε! (video) - Παναιτωλικός Ο αγώνας του Σαββάτου στη Ν. Σμύρνη καθόριζε την τύχη του Παναιτωλικού. Και κανείς δεν άφησε… στην τύχη του τον συγκεκριμένο αγώνα. Όσοι συμ...
  Πριν από 1 ημέρα