Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας σήμερα 19.9 τα προσωρινά αποτελέσματα (ελπίζουμε να γίνουν και οριστικά) της πρόσκλησης για δήλωση αγροτικών ιατρείων που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2017.
Η ευχάριστη είδηση είναι ότι με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα, στο Π.Ι. Κανδήλας έρχεται αγροτικός γιατρός (κ. Παναγιωτόπουλος Νικήτας - Απόλλων) και στο Π.Ι. Καλάμου έρχεται επίσης αγροτικός ιατρός (κα Αργυριάδη Ραφαέλα).
Προς ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν τη σημερινή κατάσταση στο Κ.Υ. Μύτικα, αυτή την στιγμή υπηρετούν 3 αγροτικοί ιατροί (2 στο Κ.Υ. Μύτικα και μία στο Π.Ι. Καστού), ένας ειδικευμένος ιατρός (Δ/ντης Κ.Υ. Μύτικα), 1 νοσηλεύτρια και 1 διοικητικός.
Το Κ.Υ. Μύτικα εφημερεύει 10 ημέρες το μήνα και είναι ανοικτό όλες τις εργάσιμες τα πρωινά και αναμένεται αύξηση των εφημεριών, με την επιστροφή της νοσηλεύτριας στο τέλος του χρόνου, που έχει πάρει μετακίνηση ένα χρόνο για προσωπικούς λόγους. 
Η περιοχή μας καλύπτεται με ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Αστακού, με τα γνωστά όμως προβλήματα, με τις τρύπες που υπάρχουν στις βάρδιες των οδηγών, και με την πολύ συχνή περίπτωση να τύχει περιστατικό και το μοναδικό ασθενοφόρο είτε να λείπει σε άλλο περιστατικό, είτε να έχει βλάβη.
Στο θέμα της κάλυψης της Αλυζίας και των νησιών Καλάμου και Καστού με ασθενοφόρο, πρέπει να γίνει κάτι, διότι η κάλυψη από τον Αστακό είναι προβληματική για τους λόγους που προαναφέραμε.
Γνωρίζουμε ότι η 6η ΥΠΕ έχει προκηρύξει οργανική θέση για οδηγό ασθενοφόρου στον Μύτικα και η θέση θα καλυφτεί, ελπίζουμε σύντομα, μέσω ΑΣΕΠ όπως προβλέπεται, κάτι που είναι αναμφίβολα θετικό για την περιοχή.
Μία λύση, στα πλαίσια αναδιάταξης των τομέων ΕΚΑΒ που ετοιμάζεται, θα ήταν η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Αστακού ή στο νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα, όπου κατά την ταπεινή μας γνώμη θα εξυπηρετούσε πολύ καλύτερα, πολύ πιο απομονωμένες περιοχές και με αντικειμενικά κριτήρια, αν υπάρξει απόφαση ίδρυσης τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, θα πρέπει να είναι στο νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα.
Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει προτρέξει βέβαια λαμβάνοντας σχετική απόφαση - αίτημα (ομόφωνα) για ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Αστακού. Εμείς έχουμε τη γνώμη ότι με αντικειμενικά κριτήρια η απόφαση - αίτημα θα έπρεπε να αφορά το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους δημοτικούς συμβούλους της Δ.Ε. Αλυζίας (και τον κ. Δήμαρχο, τον προερχόμενο από το Αρχοντοχώρι και επί δύο θητείες Δήμαρχο Αλυζίας), οι οποίοι όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν άκριτα και χωρίς προηγούμενη μελέτη.
Είναι η κατάσταση σήμερα στο Κ.Υ. Μύτικα ικανοποιητική; Όχι βέβαια, αλλά δεν ξεχνάμε από που ξεκινήσαμε, με το Κ.Υ. Μύτικα κλειστό, ούτε πρωινά, ούτε εφημερίες, χωρίς κανένα γιατρό, χωρίς καθόλου προσωπικό, χωρίς ασθενοφόρο, χωρίς τίποτα. Σήμερα αναμφίβολα δεν βρισκόμαστε στο τίποτα...
Αυτά τα λίγα και θα πούμε ότι όλοι μαζί καλά θα κάνουμε σήμερα να φωνάζουμε, να διαμαρτυρόμαστε και να διεκδικούμε, γιατί θέλουμε περαιτέρω βελτίωση, δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι, αλλά να μην ξεχνάμε και που ήμασταν.
Δείτε το επίσημο έγγραφο των προσωρινών αποτελεσμάτων εδώ.
 
 
http://mytikaspress.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES