Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Να καταλάβω και να δείξω κατανόηση με την έλλειψη νερού στον Αστακό το καλοκαίρι, γιατί  μπορεί να υπήρξαν δυσκολίες ή ατυχίες. Μακριά από εμένα οι λαϊκισμοί οι οποίοι δυσφημούν τον τόπο μας και προσπαθούν να σπείρουν τον πανικό, για να κτιστούν πολιτικές καριέρες. Για δε την άσχημη εικόνα με τα σκουπίδια στο πρανές του δρόμου, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται  πόσο κακό κάνουν και ο Δήμος το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι  να τα καλύπτει συχνότερα με χώμα. Αλλά για την εικόνα του πάρκου και της πλατείας, την οποία δεν βλέπουμε μόνο οι ντόπιοι, αλλά και οι τουρίστες στα μάτια των οποίων δυσφημιζόμαστε, δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναι τελικά ανοργανωσιά, έλλειψη προγραμματισμού και συντονισμού; Γιατί αδυνατώ να δεχθώ πως και σε αυτά τα απλά υπάρχει τέτοιου βαθμού ανικανότητα.
Για την εικόνα του γκαζόν της παραλίας καμία εικόνα, γιατί είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη ανάρτηση πριν δυο μήνες.
Και όλα αυτά την στιγμή που φέτος το καλοκαίρι το Λιμενικό Ταμείο είχε αυξημένα έσοδα, αφού υπήρχαν 6 ή και 8 δρομολόγια των πλοίων για Ιθάκη και Κεφαλλονιά, από την στιγμή που σταμάτησε το δρομολόγιο Πάτρα - Ιθάκη.
Και παρά τα αυξημένα έσοδα του Λιμενικού Ταμείο, το τέλος για τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλία παραμένει πολύ υψηλό (6 ευρώ το τετραγωνικό), την στιγμή που τα περισσότερα καταστήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και δίνουν ψωμί σε πάνω από 50 άτομα.
Γι’ αυτό πρέπει άμεσα  το τέλος για τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλία, να κατέβει στα 2 ευρώ το τετραγωνικό ή και λιγότερο, γιατί διαφορετικά θα δούμε πιο πολλά μαγαζιά κλειστά.
Όσο για την όμορφη εικόνα του γηπέδου ποδοσφαίρου, επειδή έχει να γίνει συντήρηση περίπου 10 χρόνια, αν δεν γίνει ο απαραίτητος εμπλουτισμός με καουτσούκ και η κατάλληλη συντήρηση του δαπέδου με ένα κόστος συνολικά 3 έως 3,5 χιλιάδες ευρώ, σε λίγα χρόνια αυτή η εικόνα, την οποία απολαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι παραθεριστές οι οποίοι πηγαίνουν εκεί για τρέξιμο, δεν θα υπάρχει.  

Αστακός 26/9/2017

Παναγιώτης Στάικος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES