Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Κατ´ αρχάς μέρες που είναι να ευχηθούμε σε όλους καλές γιορτές και οπλισμένοι με δύναμη και πολλά κουράγια να υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο. Το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσαμε λοιπόν αυτές τις μέρες θα ήταν να υψώσουμε τους τόνους, σχετικά με τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, φαίνεται όμως με αυτούς που μπλέξαμε και να θέλει κάποιος αποκλείεται να αγιάσει.
Στο προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρχαν δύο θέματα που αφορούσαν αντικαταστάσεις μελών της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) και του Λιμενικού Ταμείου (Λ.Τ.) του Δήμου Ξηρομέρου, τα οποία εντελώς αδικαιολόγητα αποσύρθηκαν. Και οι δύο αυτές θέσεις της Ο.Ε. και του Λ.Τ. καλύπτονται από την αντιπολίτευση και προέκυψαν από την παραίτηση μέλους των δύο αυτών επιτροπών. Η παραίτηση υποβλήθηκε το Σεπτέμβριο.
Τα δύο αυτά θέματα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, απουσίαζαν από την ημερήσια διάταξη, πάλι αδικαιολόγητα, διότι αντιλαμβανόμαστε κάποια αδιαφορία εάν επρόκειτο για θέσεις της πλειοψηφίας, αλλά να στερείς από την αντιπολίτευση το θεσμικό της ρόλο είναι αδιανόητο.
Η πορεία της νέας διεύθυνσης του Δήμου Ξηρομέρου σε μας ήταν γνωστή από την αρχή και βεβαίως δεν περιμέναμε τρία χρόνια για να αποκαλυφθεί, εκείνο που δε γνωρίζαμε είναι μέχρι που είναι ικανοί να φτάσουν. Έτσι μετά τις ανοίκειες επιθέσεις εναντίον υπαλλήλων, ο κατήφορος συνεχίστηκε με την αχαρακτήριστη συμπεριφορά απέναντι στην αντιπολίτευση, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ της απαγορεύει το δικαίωμα να προτείνει, για τις θέσεις των νομικών προσώπων και των επιτροπών του Δήμου, τα πρόσωπα που εκείνη νομίζει κατάλληλα, έχοντας κρατήσει παράλληλα τις θέσεις αυτές κενές επί μήνες. Το γεγονός αυτό συνιστά εκτροπή και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί.
Η Συμπολιτεία, ανεξάρτητα από την κατάληξη της ιστορίας αυτής, θα προσφύγει στην προϊσταμένη αρχή (Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Υπουργείο Εσωτερικών), ζητώντας τον έλεγχο του Δημάρχου και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την αλλαγή πορείας του Δήμου,  υποσχόμενη στο Δήμαρχο ότι πρακτικές ασυμβίβαστες με το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης δε θα περάσουν.
Στα νταηλίκια, στα απαγορευτικά και στις κάθε είδους ανομίες, εμείς θα είμαστε απέναντι με αποφασιστικότητα.

Υ.Γ.: Οι θέσεις αυτές ανήκουν στη μείζονα αντιπολίτευση, όμως μετά από πρόταση της Συμπολιτείας η κ. Κουμανδράκη - Σαμαρά προς τιμήν της αποδέχτηκε να συμπληρωθούν από τον κ. Μάντζαρη (Οικονομική Επιτροπή) και τον κ. Σούλα (Λιμενικό Ταμείο) για τον οποίο ο κ. Δημαρχος αντέδρασε απαράδεκτα.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Συμπεράσματα… προσεχώς - Σε φιλικά όπως αυτό με την Κ19 τέτοια εποχή είναι υπερβολή να κάνεις αναλύσεις ή να αναζητάς συμπεράσματα. Όπως γράψαμε πρόκειται για ξεμούδιασμα, μετά από...
  Πριν από 1 ώρα
 • Ανακοίνωσε Χατζή ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα - [image: Ανακοίνωσε Χατζή ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα] Αναλυτικά : «Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τον Βαγγέλη Χατζή. Ο Βαγγέλης έχει ύψος 2.08 και αναμένεται να βοη...
  Πριν από 13 δευτερόλεπτα
 • Ξεμούδιασμα με Κ19 - *Δίτερμα εκπαιδευτικού χαρακτήρα πραγματοποίησε ο Παναιτωλικός με την ομάδα Κ19 στο γήπεδο Παναιτωλικού και επιβλήθηκε με σκορ 5-1. * Οι Ρομάν, Μπακαδήμας...
  Πριν από 1 ώρα
 • Νίκη στο δίτερμα με την Κ19 - Δίτερμα εκπαιδευτικού χαρακτήρα πραγματοποίησε η ομάδα μας με την ομάδα Κ19 στο γήπεδο Παναιτωλικού και επιβλήθηκε με σκορ 5-1. Οι Ρομάν, Μπακαδήμας (στο...
  Πριν από 4 ώρες